Snickarna är på G igen

Vecka 13.
Nu har snickarna hittat tillbaka igen och jag är hur glad som helst för de, har verkligen saknat dom :) De håller på nu sedan förra veckan med att sätta panelen utanpå huset. Inom några veckor här så ska vi installera el, så det är det vi just nu planerar för. Nästa steg efter det blir att välja golven i alla rum - det ska bli spännande!

Hösten är här och med den vintertiden...ska bege mig till bygget i morgon och fota huset och hoppas att dörren har kommit på. Vi ses då!

Bygget står still

Vecka 12.
Hmm..det händer ju inte speciellt mycket därborta på vårt hus. Först var det älgjakt en vecka, och förra hela veckan så var snickarna och reste ett annat hus i Falun. Den här veckan vet jag inte om och när de kommer, blir glatt överraskad i så fall ;)

Blir ju lite tråkigt när man bara vill att dom ska vara vid vårt hus och greja. Nu är det ju inte så att dom arbetar hela tiden allihopa. De delar upp sig och desutom har dom paralella husprojekt på gång att vara vid. Så det är helt normalt att det blir så här tidvis. Visst, jag förstår att det måste vara så, det kan inte gå fortare :)

Vi försöker göra en massa kloka val istället som jag berättade om sist - just nu kontakter, vart alla ska sitta runt om i huset...hur många ska vi ha per rum? vi räknar 3 per stora sovrum och 2 på de mindre, det verkar ju räcka. Sen är det dörrkarmen som ska ge vårt hus den välkomnande känslan, leveransen är försenad. Just nu är det en spånskiva förspikad så att ingen/inget ska ta sig in - ser inget vidare ut. Så jag hoppas verkligen karmen är på gång så att huset blir "helt" och så att man kan få den rätta känslan när man kommer in. 

Så fort snickarna är igång igen så återkommer jag!

Höstfunderingar

Vecka 11.
Hej igen!
Veckan som gick hände inget på bygget. Med hösten så kom älgjakten och snickarna valde skogen före vårt hus :)

Vi inväntar just nu nya dörrkarmen så att vi kan få en entredörr att gå in genom och låsa. Just nu får vi gå in via tvättstugan för att komma in i huset. Än så länge har vi inte fått något specifikt inflyttningsdatum, men vad vi vet är att det inte blir någon inflyttning efter v.10 nästa år.

I och med att det inte har hänt något på bygget så finns det just inga bilder att visa. Nästa steg blir elektrikern som ska komma och installera el runt i huset. Vi har kikat lite vart vi tror att vi vill ha kontaktuttagen, men fortfarande är ju inte alla innerväggar på plats, så det svårt att veta. Är det något som vi har fått lära oss av andra som byggt under den här tiden sedan vi påbörjade vår byggresa, så är det att elen Alltid blir felplacerad.

Är ju jättesvårt att beräkna hur många uttag man vill ha i varje rum. Det ingår ju ett visst antal baserat på rumsstorlek, men de flesta vi har pratat med säger att det är för få och att vi hellre ska "slösa". Med de orden förstår vi dock att det inte är gratis att lägga till fler, vi får verkligen tänka till. Sen funderar man lite över mysbelysning och stämningsfullt sken. Spott är snyggt och ger bra ljus, dock är LED att föredra säger många ändå har de flesta spotts, det är väll en smaksak kanske? eller varför skulle man vilja ha LED? Jag är dåligt insatt i det här med el, jag blir nöjd om det myser och är stämningsfullt till ett bra pris.

Jag har bland annat några sådana här "vill ha" grejer med elen i huset och det är uttag för hårtork, plattång och rakapparat inne på badrummet. Något som sitter nära en spegel och gör så att man slipper alla hemska sladdar. Sen vill jag ha en bra belysning runt spegeln. Vill inte ha en "gör mig ful" spegel som så ofta finns i provrummen. Helt sjukt hur mycket olika man kan se ut i speglar, vill ju inte tro att det objektet det är fel på! Oftast känns det som om det beror på belysningen i provrummet och inte på själva spegeln, eller kanske både och? Jag skulle behöva handledning om vilket ljus jag ska undvika och vilken spegel man ska välja för att se så snygg ut som möjligt ;)

Nog med funderingar för ikväll. Ses nog igen i slutet av veckan, Ha de gott!


Nya kort från bygget

Har varit och fotat idag och fick mig några glada överraskningar. Det som var roligt och nytt var att innerväggarna kommit på plats. Det ser jättefint ut och jag är mycket nöjd med storleken. Man får genast en mer "hemkänsla", trots byggakaoset runtomkring. Dessutom har en massa golv på övervåningen hunnit komma på plats och det ger också en större överblick hur det till slut kommer att se ut. Kan bara säga - Är mer än nöjd!!!!!!!

En annan rolig sak är att vi har fått nycklar till huset och kan nu låsa igen om oss och verkligen känna att det är vårt hus. Det är en speciell känsla att supa in att det är vårt allt det här.

I morgon blir det röjningsdag tre, vi har ju varit och städat två vändor tidigare, men nu har det blivit ännu mer - Det kommer nog att krävas många vändor till tippen. Ska sätta mig ner nu och ragga lite folk som inte har bättre för sig på en ledig lördag utan tycker det här är med att röja kan vara skoj :0)

Så här långt har snickarna kommit på övervåningen. Det som syns på kortet är badrummet med sina tre fönster och sedan två sovrum på varsin del av huset.



Bild från vardagsrummet in mot hallen och köket, det blir grymt bra och stort :)



Tvättstugan



Vår kommande relaxavdelning med utgång i det fria. Jag kan redan se framför mig hur vi och barnen kommer att gå ut där och slänga oss i snön för att sedan gå in i bastuns sköna värme.






Oj oj oj vad tiden går fort!

Vecka 10.
Hej och hå vad tiden springer iväg. Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, det beror delvis på att jag är mitt uppe i en massa annat både privat och på jobbet, men även på att det just nu inte händer några "jätte" synbara saker på bygget lika fort som tidigare. 

Nu ska jag i alla fall påbörja uppdateringen igen :0)

Det som har hänt sedan senast är att man tagit bort byggställningarna och nu fått på taken på alla utbyggnader. Just nu jobbar Ted och grabbarna på att få det färdigt med isoleringen på ytterväggarna både nerpå och övervåningen. I stort sett ser man bara inplastade väggar i blå plast och en massa isolering bakom. Än så länge finns det inte innerväggar mellan rummen, och inte något golv på övervåningen. Vi ser fram emot just nu att få dit innerväggar mellan rummen så att man får något slags perspektiv på hur det kommer att se ut.

Bygget har förflutit på bra, leveranser kommer och går som det ska, inga större missöden har heller hänt. Vi har fått skicka tillbaka dörrkarmen på entrédörr för den var skadad. Två fönster hade också hamnat lite fel så de ändrades snabbt när vi uppmärksammat detta. Så det känns jättebra, det är ju liksom upp till oss att vara där och titta och se om något inte överrensstämmer. Det kan vara svårt för man ser ju mest brädor, just att vi såg fönstren berodde på att de sågat fel storlek på hålet där rutan skulle sitta. Det visade sig att det var en felläsning som är förståelig, stod lite väl smått i ritningen vilket nummer fönstret hade.

Men annars går allt som planerat och vi hoppas att de ska fortsätta så. Nästa steg i bygget är att få isolering på övervåningens golv, undervåningens tak. Sedan ska det på ett slags golv uppe som man kan gå på innan slutligen det golvet ska läggas som vi sedan ska använda. Inom några veckor ska även garaget påbörjas att bygga och det ska vi ju mestadels bygga själva med hjälp av min händige svärfar, han har byggt två egna hus tidigare själv så det blir nog en lätt match med ett garage.
 
Ska försöka fota lite under morgondagen invändigt, mest brädor och plast men ändå något..Ses!!!

RSS 2.0