Flera foton

Vecka 8.
Det var ett tag sedan jag uppdaterade. Hösten närmar sig med stormsteg och vi följer bygget med stor spännning. Idag har jag varit och fotat och fick mycket fina bilder som ni kan se.


Det charmiga och karaktäristiska för Trananhusen



Fönsterkarmarna har kommit på!


Huset i sin helhet, ännu utan tak på tvättstuga och utbyggnad i vardagsrum.


Fantastisk utsikt från huset på höstens fina färger

Ny design på sidan

Har fått till en ny uppdaterad bloggdesign med hjälp av Bloggdesign http://www.snyggareblogg.se


Takpannor

Idag har det varit en kran på plats och lyft på våra svarta takpannor. Sen så har byggarna lagt på så hälten är klart redan!!! Det blir riktigt snyggt till det vita kan jag säga. Vi hade tänkt att passa på att måla huset den här veckan i och med att byggställningarna är kvar. Men de blir ju aldrig riktigt som man planerar så det får bli längre fram. Vi har inte färgen helt klar heller, finns ju en uppsjö av nyanser på vitt. Frågar man de som bygger hus så verkar de inte vara någon fara och vänta heller, det ska vara grundat från fabriken. Så vi får kanske sikta på nästa sommar.

I helgen har vi förutom kalasat på en massa tårta också slitit med att forsla bort byggskräp till soptippen och att torka rent golvet från vatten. Mindre kul saker som man helst skulle velat slippa :( Det är ju fortfarande inte helt täckt uppåt så de blir en del regn inne. Här kommer bilden på taket!


Bilder inifrån huset

Vecka 7.
Har varit en intensiv men toppentrevlig helg där både jag och min mamma har firat våra födelsedagar. Såklart tog vi oss en sväng bort till bygget också och många foton blev det - här kommer några!



Från övervåningen Ida, Pontus och Cristoffers rum.



Emma på väg uppåt för att skåda den fina bergsutsikten över Tjärna, kommer foton framöver på den.


Vårt framtida vardagsrum nerpå och allrummet på övervåningen.


Lina och Idas rum med det söta lilla fönstret som är så himla charmigt på övervåningen


Tak och fönster på plats

Det som har hänt sedan igår är att alla fönster och dörrar är monterade. Taket är igenspikat och förhoppningsvis ska de inte regna in mer. Målet för snickarna är att kunna låsa huset innan de går hem för helgen. De är sex man som nu jobbar varje dag på huset och det märks för de går verkligen undan på bygget. Till helgen väntar städning för oss i familjen, de åligger byggherren (oss) att städa efter snickarna. Tur att vi har många barn som kan hjälpa till, de blir ett gäng arbetshandskar att inhandla sen ska vi nog ha det gjort på ett par timmar.


Takstolarna

Börjar likna ett hus med 2 plan :0)


Panelen på

Vecka 6.
Nu var det ett tag sen jag var in här och skrev. Det blir inte så mycket bloggande på vardagarna då jag jobbar för fullt. Dock är jag till byggplatsen och kikar varje dag. I går kom det en leverans med fönster så jag vart snabbt inringd för att köpa presenning och åka iväg och täcka över högen av glasrutor. De var en rejäl hög som krävde en 7x5 m stor presenning. Gissa om de blev svårt att få den att sitta still i gårdagens blåsväder? Till slut efter en timmes kämpande satt den dock på plats över både dörrar och fönster. Passade på att fota huset som för dagen klätts med liggande panel. Det blir assnyggt :) Vi kan börja måla den redan nästa månad!!


Gipsväggarna på bottenvåningen


Lite väl optimistiskt

Snickarna jobbar på vid huset och de blir mer och mer likt ett hus. Igår och idag kom gipsväggarna på så nu börjar man kunna skönja hur stora rummen på bottenvåningen ska bli. Det blir nog bra det här med storleken som jag tyckte såg så litet ut förut, nu ser rummen istället jättestora ut :) bättre det tycker jag.

Trodde takstolarna skulle på idag, men inga takstolar ännu i sikte på huset, de kommer nog upp nästa vecka då övervåningen är färdig. Så kan inte visa något sådant foto idag, däremot lägger jag upp en ny bild i morgon med gipsväggarna på.

Vi har fått veta att senaste inflyttning blir v.10 nästa år 2012, betyder att vi kanske kan flytta in om vi har tur i februari. Nu när bygget väl är igång så vill man bara att det ska gå ännu snabbare allting så att vi får börja njuta av huset. Tur att vi inte får som vi vill för då skulle de väl inte bli riktigt gjort - tydligen ska ju grunden torka i månader!! Den här julen blir det helt enkelt inget julpyntande och mysande i huset för oss. Nu får vi sikta på påsken istället och göra fina påskpyssel med barnen som ska pryda vårt hus.


RSS 2.0