Födelsedagskalas för 17-åringen

Pontus har fyllt 17 år och det firades med pompa och ståt varvat med hans hemgjorda egendesignade tårtor. Lillsyrran Ida bakade marsmallowcupcakes som också blev helsmarriga!
                                          GRATTIS!
 
 

Anlägga gräsmatta = svårt

Alltså, det här med att anlägga gräsmatta är ju inte lätt. Det finns ju tusen miljoners tips på hur man ska och inte ska göra. Efter konstens alla regler trodde vi så har vi gjort det. Men inte får vi till någon fin gräsmatta för det! Vet inte varför men ett är då säkert och det är att vi måste göra om hela proceduren igen *suck*
 
Gräsmattan är tunn på de ställen där gräset kommit fram, men det är mer kala fläckar än gräs = fult
 
Frågan är hur man då ska göra när man sår enkelt grönt gräs! Kan berätta att vi först vänt jorden sedan kört upp den med galler för att få spår/rännor att så i, vi gick runt både för hands och med stroller och sådde, sedan så har vi haft både spridare och regn. Kanske behövs nåt mer?
 

Så fint med vitt

Huset är snart färdigmålat och det blir så vackert!
 
 

Shoppingväder

Hej igen!
I väntan på att huset ska bli målat, vi kommer att ta hjälp av andra för det. Först så tänkte vi måla själva, jag ville det mest men har insett att Mats har rätt att det kommer ta alla våra krafter under semestern och det är det ju inte värt. Man får tänka till och så ang vad man ska och inte ska göra själva. Många är de par som gjort allt runt och i sitt hus och fått det riktigt bra bara för att månader senare vara helt slutkörda. Jag vill hellre ägna vår lediga tid till mycket mer intressanta saker tillsammans.
 
För övrigt blev det både fiske och fest i helgen, det första utan varken napp eller vak, var finns fisken? Festen var i Äppelbo hos min väninna Helena, så himla trevligt och massa roligt folk, bra band och mycket svängom även till Äppelbo gånglåten :) gillas mycket!! 
 
Vi bodde i husvagn i helgen och det var väl trevligt en natt så där, att sitta och spela kort höra regnet smattra mellan varven som man kollar bottenmetet, men jag föredrar ändå att sova inomhus i ett rum, är nog ganska bekväm av mig :)
 
 
Nu blir det natten här.  
 
Kram! 
 

Början till en altan

Så var vi då igång med även utsidan av huset, vi har haft grävaren här idag som grävt ur för den kommande altanen dessutom tog han bort våra jätte jordhögar, skönt och bli av med!

Gräsmatta sådd

Nysått vare här och nu hoppas vi på regn och mycket sol så att det växer :)

Bilder inifrån vårt vackra hus

Vår myshörna i vardagsrummet
 
Älskar att sitta i träsoffan så den fick också en given plats mitt i köket
 
Vardagsrummet med vy mot tv hörnet
 

Var ett tag sedan

Hej på er igen!
Nu var det sjukt längesedan jag uppdaterade bloggen. Har haft 100 olika andra projekt runt omkring mig så därav att inläggen helt uteblivit. Jag har börjat på nytt jobb, hunnit med att vara utomlands två gånger till Paris och Kroatien :) Sedan så har jag och familjen hunnit bo in oss i huset så nu är vi på gång med gräsmatta och altanen. Lovade visa fler bilder inifrån huset men har inte ännu tagit några så det blir min uppgift ikväll, så i morgon så ska jag leverera :)
Ha det toppen trots det dystra vädret i Dalarna, Stockholm hade vackert väder idag, Emma är där så jag vet det - hoppas det vädret kan hitta hit.

Kram

RSS 2.0