Klinkers och kakel

Byggvecka 27.
Nu är kakel och klinkers lagt och även alla golv har kommit på plats på överplan. Här kommer ett litet axplock av bilder.



Bänkskivan

Presenterar en bild på en del av vår vackra stenskiva.

IKEA shopping

Vi åker till IKEA nästa helg. Det här är en del av det som följer med oss hem. En kommod till nederplan plus att det blir en till likadan men bredare med 2 handfat till övervåningen. De verkar så rymliga runt handfatet där man kanske vill ställa nåt och dessutom får det plats en massa i de stora lådorna.

Spegel till nederplan kanske inte var den vackraste jag sett men även den funktionell med massa plats dels i skåpet och sedan även på hyllorna - riktiga dammsamlarhyllor - jag vet!
Får se om det blir den, det är den vi har gillat hitills som har ett skåp bakom spegeln och som ändå ser ut för nåt. Vi kommer ju att behöva så mycket utrymme som går att få så det är ganska mycket eftertanke på varje sak som vi kommer att köpa nytt.
Vårt största gissel blir farstufrågan som ska rymma alla skor och kläder från åtta stycken familjemedlemmar. Där tål det verkligen att tänka på hur vi ska organisera för att ändå behålla känslan av luftighet. Som det är nu är det en massa skohyllor från IKEA som gäller, dels två som står på varandra i ek och dels en som man kan sitta på och ha skor under. Farstun är ca 1,5X3m och man kommer in direkt från mitten på den långa sidan, så det blir koncentrerat på sidorna med skor och kläder.
Är det någon som har tips på någon bra sida för detta så kommentera gärna.

Nykaklat

Bild från badrumsvägg 
Bild från kökskaklet ännu utan fog
Bild från nyfogat tvättstugegolv

2000 besökare

Jätteskoj att se att så många läser min blogg, nu är 2000 besökare passerat!

Familjen i fokus

Byggvecka 26.
Så himla mycket händer där borta i huset nu. Bänkskivan kom i fredags - underbara vackra stenskivan som kommer att bli som pricken över i hemma hos oss. Jag ska fota så ska ni få se vad jag menar.
Man får säga vad man vill om laminat och trä, det har sin tjusning det också men det här andas så mycket känsla att bara se på den - kan inte bärga mig att få använda den till framtida bakning och matlagning. Vi har varit vid huset idag,  de lägger klinkers och kakel nu. När vi var där så var det mest oväsen och jobbigt att vara inne i huset så de blev en snabbvända. Det får bli hörselskydd i fortsättningen! Vi hann skymta att det kommit på svarta stenplattor i farstun och det såg jättebra ut även nu innan fog och torkning. Blir kul att se när allt kommit på plats och det blir en helhet.

Min Ida har lärt sig mer i Photoshop än vad jag kan och har hunnit lära mig och här bjuder jag på vad som är mest i fokus hos oss nu enligt henne - vår familj, gulligt va?


Tack för alla svar!

Hej och stort Tack för alla synpunkter och tips om fönstret i badrummet. Vi har efter mycket om och men kommit fram till att vi byter till klarglas och försöker med något slags insynsskyddd istället och det känns toppen!

Frågar publiken igen

Hej igen!

Jag har ett nytt dilemma som jag vill höra vad ni tycker om. Vi har nämligen fått ett frostat fönster i badrummet, det ska egentligen vara ett klarglas så detta ska sändas tillbaka om jag får som jag vill :)
Jag ser framför mig hur man kan se ut på stjärnhimmel när man badar och hur man kan välja när man vill ha ljusinsläpp och inte. Dessa möjligheter försvinner med frostat, men min käre sambo är av annan åsikt och vill ha det frostade kvar.
Jag tänker mig skydd i form av lameller eller persienner (sådana som går att centrera både uppåt och neråt).
Min fråga är vad ni anser om alternativen och varför!

Det frostade
Det med persienn som går att skjuta åt båda hållen.
Förslag Lamellgardin

Nydonat

Golven i sovrummen på övervåningen i borstad vitlaserad ek blev jättevackra!
Ett av barnens rum på övervåningen.
Så här kommer vår farstu välkomna alla!
Nymålade väggar runt fönster, det blev aldrig någon tapet. Nu tycker vi att det här blev så mycket bättre. Köket väntar på bänkskivan från Diapol som troligtvis kommer redan i morgon!

Bästa snickarna

Vecka 25.
Hej igen!
Nu var det ett tag sedan igen. Det händer en massa på bygget, golven är lagda på överplan och alla tapeter och väggar är klara. Jag var där och tog mej en vända igår och passade på att tacka snickarna för ett offantligt bra arbete med härliga nybakade semlor. Vi är så imponerade av deras hantverk som syns lite överallt hemma nu i former som är personliga just för vårt hem, så himla fint. Tack Leif och Kim!

Vitmålat

Nymålat på bottenplan!













Inga utlovade bilder

Hej igen

Jag hade lovat att jag ska lägga upp bilder på det nymålade i huset. Jag får vänta tills de målat klart inser jag nu. De hade målat allt klart till i går på bottenplan, men sedan idag på eftermiddagen så hade de spacklat på dessa målade väggar. Så det känns ju bättre att visa er när väggarna verkligen är vita och inte grårandiga, antagligen blev de inte helt nöjda med resultatet och gjorde om det. De är noggranna de här två grabbarna. De kommer från Mångs måleri och Östlins måleri och kan verkligen sin sak, så vi är så glada att vi fick just dom. Jag återkommer under morgondagen då kanske jag kan få med bilder.

Hej så länge!

Allt i vitt

Byggvecka 24.

En ny vecka till mötes och ännu närmare inflyttning. Den här veckan är målarna där och ska sätta upp tapeter och måla. Vi har bestämt från förra veckan "fråga publiken" att vi inte sätter upp någon tapet alls!! Helt enkelt målar vi allt i Stockholmsvitt överallt där vi hitills är osäkra på vad vi vill ha framöver. En av besökarna gav oss också det tipset vilket vi har kommit fram till är mycket klokt. Vi tackar för era åsikter och är nu glada att vi vet hur vi ska ha det med den saken.

Ska lägga upp bilder i morgon på allt de målade, det ska bli kul!

Hej så länge och ha en trevlig dag!


Fråga publiken

Hej
Så här på trettondagen sitter jag och funderar över alla val man ska göra som nybyggare, bläddrar i kataloger, tar hem tapeter i omgångar, kollar på färgburkar och undrar vilken man ska ta. Det är jätteroligt, men hur svårt som helst och krystat emellanåt när man ska göra valen under tidspress. Vi vill ju att de ska kännas bra även sen vi flyttat in några år framöver.

Innan bygget startade så ville man vänta för att känna med tiden det byggdes var alla saker och val skulle göras. Nu är tiden där och då ska man veta på studs vad man vill ha. Jag skulle vilja ha lite åsikter gällande dessa fyra tapeter som bilderna visar. Tapeten kommer hänga själv där, det blir inte någon till i närheten. Vilken tycker ni blir finast ovanför fönstret och mest passande till omgivning? Kakel blir vitt, bänksskiva svart sten, luckor är vita, köksbordet är i ek med svarta skinnstolar.

Det är inte alls så säkert att jag kommer välja utifrån det som ni tycker, men jag vill ändå gärna höra hur ni ser på valen :)

Val 1.


Val 2.


Val 3.


Val 4.


Hej så länge och tack på förhand!


Nya bilder

Byggvecka 23.

Hej igen!
God fortsättning på det nya året och hoppas att ni liksom jag har haft det toppen på nyårsfirandet. Jag ser med stor spänning fram emot att möta 2012 och det känns extra pirrigt i magen för flytten till vårt efterlängtade hus ska ske då. Överhuvudtaget känns det som om 2012 kommer att bli ett bra och intressant år. Här kommer lite nytagna bilder som jag med stor möda knåpat ihop i mitt nyinköpta Photoshop. Jag har verkligen inte stor kunskap vad det gäller detta med bildhantering men detta har jag hitills åstadkommit. Tyvärr tappade jag färgen på collaget någonstans på vägen. Jag måste lära mig mer om hur det fungerar här i veckan. Håll till godo i alla fall med dessa som visar att vi nu verkligen är på gång i huset på riktigt!!





RSS 2.0