Det händer saker fort här

Jag hann inte mer än vända ryggen till i dag så var det en massa brädor på plats, hål för fönster och dörrar och det börjar likna ett hus *imponerad*. Jobbet med detta går snabbt för 5 man som nu jobbar på det, om jag minns rätt har vi idag på plats två snickare som heter Kristoffer, en som heter Tomas och så Ted och Kim. Ted är den som leder gänget i bygget.

Jag har fått veta att de här första brädorna är så gott som färdigkapade i rätt storlek så de kommer nog inte gå lika snabbt sedan när de brädorna på tvären ska upp för då måste de måttanpassa mycket mer. Det nästa steget som händer nu är att takstolarna ska upp på detta, man tror på torsdag och sen börjar snickringen på allvar.

Vi ses igen på bloggen på torsdag med takstolarna!


Äntligen


Vecka 5.
Äntligen kom vi då till tisdagen då allt virke till huset ska komma. Jag, Pontus och Ida stod och väntade in den stora långtradaren redan tidigt på morgonen klockan 7.00. Snickarna Ted och Kristoffer var redan på plats och även den grävmaskin som skulle lasta av allt från flaket. Sjukt mycket brädor blev det av dessa två lastvagnar!



Mera golvtankar

Här är golven jag skrev om förut som vi har tittat på. De är från Pergo och laminatgolv.
Det ljusaste är grymt snyggt för tex för barnrummen och allrummet uppe. De säljs till ett fantastiskt pris vilket talar för att det kan vara en kandidat i golvdjungeln. Det mörkare är ett ek laminat 1-stav med borstad yta. Också skitsnyggt golv faktiskt. Väldigt svårt att välja golv utifrån en liten bit golv inte större än en dagstidning :/

 
70103-0050 Vit Ask, 1-stav                            
70202-0154 Vit Ek, 1-stav
                                                                                                              

Familjefoto


Här kommer ett av toppenfotona idag från fotograferingen med min väninna - Tack för att du ställde upp och fotade oss ;)

Jätteskoj att kunna få med alla oss på ett kort samtidigt :0)


Väntar ivrigt

Vecka 4.
Nu är det vecka 4 på bygget och i stort sett väntar vi bara på nästa tisdag då snickarna ska komma, det kommer bli ett gäng som kommer, och gissa om jag längtar. Det är ju först nästa vecka som vi också får mer pejl på hur lång tid allt Kommer att ta. Jag är fortfarande och "tittar till" grunden varje dag och det är en häftig känsla, den sjunker in mer och mer och det blir verkligt att vi snart kommer att ha ett färdigt drömhus, det är en mäktig känsla som inte går att beskriva i ord :0) I morgon ska min väninna komma och fota oss lite i familjen Hon är grym på foto så kanske att det blir något som jag kan visa på bloggen också. Nu blir det natten och i morgon en dag närmare :)

Betongen klar

Vecka 3.
Har fått en massa frågor på hur grunden ser ut med betongen på så här kommer en bild på det. Vi har fått varit där och vattnat den flera ggr per dag när det var som varmast, allt för att den inte skulle brinna för fort. Nu väntar vi ivrigt på nästa steg :)



Grunden är lagd och tid för nya val

Nu kommer det att stå still på bygget ett tag så vi får tid för att tänka vad vi ska ha för något inne i huset. Vi har börjat titta på ek golv till alla sovrum och till vardagsrummet. I köket och hallen har vi tänkt oss klinker. Det finast med 3-stavigt, gillar speciellt Verona, dock har vi sett en del andra golv som inte är rena trägolv utan laminat men hur snygga som helst, återkommer med bild på dessa

Verona

 

Como


Nu ska det bli varmt och gott

Vecka 2.
Ramen kom på plats under vecka 32 och i slutet av veckan så kunde grundkillarna lägga på den frigolit som ska ligga som värme under betongen. På frigoliten så ligger den golvvärme i skenor som ska värma våra tassar när kylan slår till.

Nu börjar man ju kunna skönja den form huset ha rpå våra ritningar. Ack så litet allt ser ut bara. Det har alla sagt att det skulle göra i och för sig för det sägs att man lurar ögat när man ser det så här utan väggar. Tvivlade ett tag och var nästan på väg att mäta, men får nog lita på att det är som de säger. Väntar nu med spänning såklart på väggarna :)






Ramen på plats

Vi följer grävningen med stor spänning och det kan inte gå en dag nu utan att vi är där och kollar om något mer har hänt, för händer saker gör det hela tiden. Första veckan 31 så grävdes marken för att anlägga hus grund, v 32 så påbörjades garaget, veckan efter det uppfarten som kommer att skapa oss ännu mer jord med sina 23 meter. Parallellt med detta så fortsätter man att färdigställa allt och ramen har nu hamnat där den ska på husgrunden.




Grunden påbörjas av Lasse

Vecka 1.
Så kom då äntligen grundkillarna som ska skapa det vi ska gå på framöver. Det påbörjades att gräva ur en massa fin matjord, så nu har vi matjord i överflöd som sägs vara "fin vara". Känner någon för matjord så är det bara att hojta till för all den här jorden kommer vi inte att göra gräsmatta av.

När all jord grävts ur så lades en större mängd stora stenar och därefter massa lager grus. Plattorna utmärker vart ramen kommer att gå som utgör gränsen för golvytan.






RSS 2.0